Använda smidesutrustning för att köpa lagerbolag

Det borde inte vara några problem att få ihop 50 000 kronor till aktiekapitalet som krävs för att starta aktiebolag. Men om det är så att du har smidesutrustning som är värd minst 50 000 kronor så kan du faktiskt använda den som apportegendom. Detta även då du väljer att köpa lagerbolag för att komma igång snabbare.

Utrustning som apportegendom

Det är inte så ovanligt att använda apportegendom som betalning för aktier. Då den har ett värde som är likvärdigt med den summa som behövs för kapitalet så går det bra. Om du ska köpa lagerbolag så kan du alltså använda utrustning för att betala för kapitalet. Men det här kommer att kräva visst pappersarbete.

Det räcker inte att du själv hävdar att dina maskiner och verktyg minsann har kostat mer än 50 000 kronor. Det har de kanske gjort. Men det betyder ju inte att du idag kan sälja dem för samma summa. Du behöver alltså få en värdering. Värderingen ska intygas av en auktoriserad revisor. När detta har skett så kan du gå vidare och köpa ditt lagerbolag med apportegendom.

Köpa lagerbolag billigt

Det kostar en peng att köpa lagerbolag. Inte bara för att du ska ha pengar eller apportegendom till aktiekapitalet. Du måste också betala den obligatoriska avgiften till Bolagsverket. Och så kommer det bolag som har lagerbolagen redo att ta en avgift för sin tjänst.

Det kostar alltid några tusen kronor att köpa lagerbolaget. Precis hur mycket det blir beror på den tjänst som du väljer. Det som kan vara bra att tänka på är att du givetvis kan bokföra kostnaden. Den blir den första du har för att driva din verksamhet.

Hitta en bra revisor

Det är viktigt att du hittar en bra revisor. Det här är kanske någon som du ändå tänker jobba med då du driver din silververksamhet vidare. Det ska vara en person som du kan lita på och som jobbar på ett professionellt sätt.

En revisor måste inte vara expert på silversmide för att kunna hjälpa dig värdera din apportegendom. Men det är alltid en fördel om revisorn har gjort liknande saker tidigare. Ett intyg ska vara korrekt. Om det fuskas så är det inte bra.

Sök därför med lupp efter rätt revisor innan du börjar se på att köpa lagerbolag. Fråga vänner och bekanta och läs mer online. Idag så kan man få reda på så mycket genom att se vad folk online säger. Goda omdömen är positiva men inte allt. Det kan ju vara så att du finner en duktig revisor lokalt. Han eller hon är kanske inte så känd men ändå det bästa valet för dig då er kommunikation fungerar perfekt.

17 Jun 2019

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)