Silverbaby

istock-6459006xsmall-silver.jpg

Silver är ett av de vanligaste materialen när det kommer till smycken. Det används också i många konstföremål, fotoramar med mera. Silver är en metall och ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller och myntmetaller. I det periodiska systemet har silver den kemiska beteckningen Ag, detta kommer av det latinska ordet argentum. Argentum betyder silver men också pengar. I Gnosjöregionen finns det massor företag som jobbar med metallbearbetning, men det är vanligtvis stål och plåt, inte så mycket silver och guld.

Huvudkällor för silver är malmer som innehåller zink, koppar och bly. Mexico, Kanada, Peru och USA har stora förekomster av silver. Silver är lite hårdare än guld, som också är en ädelmetall. Silver är även väldigt smidbart, nästan i samma klass som palladium och guld. Guld har den kemiska beteckningen Au, som kommer av det latinska ordet aurum. Aurum betyder guld.

Silversmycken är mycket vanliga och populära idag. Tillsammans med guld är silver de vanligaste materialen för smycken. Sterlingsilver är den finaste silverkvalitén i smycken och konstföremål. Sterlingsilver består av 92,5 procent silver, resten är koppar och andra metaller. Alla smycken och föremål i sterlingsilver har en 925-stämpel. Du kan läsa mer om ytbehanding här »

Silversmycken är en populär doppresent eller present till små barn. Tidigare har det sålts smycken med namnet Silverbaby via webbshoppen www.silverbaby.se. Dessa silversmycken togs hem från mexikanska Taxco som sägs vara något av en legendarisk silverstad. Alla smycken i webbshoppen www.silverbaby.se var handgjorda av silversmeden i staden. Idag finns det många företag som tillverkar smycken med mer rationella metoder än att göra det för hand. Laserskärning i metall går betydligt snabbare om man ska tillverka stora serier. Det också vanligt att man robotsvetsar för att öka effektiviteten i produktionen, men visst är det trevligare med handgjort än massproducerat!

Silverbaby sålde designade silversmycken med koppling till barn, familj och graviditet. Det finns nämligen en legend som säger att silver var verksamt mot onda krafter, exempelvis varulvar och vampyrer. Dessutom menar flera kulturers astrologer att silver är en källa att hämta kraft i. Olika ämnen kopplas till våra planeter enligt viss astrologi. Silver är kopplat till månen. Själva Silverbabyamuletten skapades för att ge ett extra skydd för den som bar smycket samt för ägarens baby.

Förr i tiden användes över 40 procent av allt silver inom fotoindustrin. Sedan de digitala kamerorna kom har denna siffra dock minskat. Silver används också i mynt, elektriska kontakter, högkapacitetsbatterier, lödmaterial och inom sjukvården används det som ett antibakteriellt medel.

Läs mer om Silver arbete här.

istock-5035655xsmall-silver.jpg

istock-15537750xsmall-silver.jpg

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)