Silvertråd för många syften

Metall är ett mycket användbart material som används i alla möjliga former för att tillverka allt ifrån bilmotorer till vackra smycken. Det som gör metall så användbart är att det är både starkt och mångfacetterat, så att det kan formas och ändras till att ha lämpliga egenskaper. Silvertråd är en form av metall som är mycket användbar inom en rad tillverkningar, tack vare att den är smidig, lätt och mycket böjlig. Tråden tillverkas med väl utvecklade metoder och kan sedan användas till att i sin tur tillverka slitstarka och snygga trådprodukter.

Silvertråd som håller

Ordet tråd kan vara lite missvisande när det kommer till en metallkomponent, då det låter som något tunt och skört att använda för att laga hål på strumpan. Men silvertråd tillverkas med hållbarhet och kvalitet i fokus så att den färdiga produkten inte på minsta vis påminner om en skör tygtråd. Dock har silvertråden liksom all annan tråd en design som är högst formbar. Precis som med en trådrulle kan man helt enkelt rulla ut silvertråden och klippa av den mängd man behöver för att sedan böja den till allt ifrån trådhyllor till smycken som knappt väger någonting men som har metallens hela styrka och motståndskraft. Detta sker med avancerade industrimetoder då tråden väger en del, men processen är både snabb och kostnadseffektiv.

Tillverkningsprocess

För att framställa silvertråd använder man sig av tråddragning som är en teknik där metall formas och dras genom exakt formade hål som är anpassade efter den form och tjocklek man vill ha på tråden. Sedan böjer man tråden genom en teknik som kallas bockning, där kraftfulla bockningsmaskiner formar tråden i exakta vinklar. Beroende på om slutprodukten ska användas inomhus eller utomhus väljer man lite olika tillverkningsprocesser och dessutom olika typer av ytbehandlingar. Precis som all metall kan tråden annars rosta och snabbt förlora både styrka och glans. Trådsvetsning är en teknik som ibland behövs för att i slutskedet av en produktion på ett snyggt sätt foga samman olika tråddelar till en funktionell produkt. Idag används robotar och avancerad teknik för att hantera en stor majoritet av tillverkningsprocessen med tråd, vilket ger exakta och snygga resultat.

Användningsområden

Silvertrådar används inom väldigt många områden tack vare att de kan se så olika ut. Tjockare trådar används inom massproduktion av exempelvis möbler till butiker, såsom trådhyllor eller galler men tunnare trådar kan du finna i hobbybutiker för privat bruk. Dessa kan man sedan använda för att tillverka smycken då man känner att silver eller guld är alltför dyrt. Dessa trådar kan dessutom se ut nästan som silver tack vare glansig ytbehandling och därför se mycket vackert ut. Hållbarheten är dessutom trots den tunna designen mycket god, så man behöver inte oroa sig för de ska gå sönder inom någon snar framtid.

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)