Är det läge att starta aktiebolag för smyckesproduktion?

Kanske har du tänkt på möjligheten att dra igång ett eget företag i många års tid. Det som började som en hobby har utvecklats. Det är många som vill köpa dina silversmycken och du inser att det vore klokt att starta aktiebolag för att utveckla verksamheten och nå fler kunder. Men är det läge att dra igång ett bolag just nu eller tar du en risk?

Starta aktiebolag med god kunskap

Du kan ditt skrå. Och du vet att dina smycken är populära. Men när det handlar om att starta aktiebolag och driva det är du inte lika kunnig. Det är också det som kan få dig att känna viss nervositet inför att dra igång en seriös verksamhet.

Det viktigaste är att du läser på och att du pratar med personer som kan företagsamhet. Ett bolag dras inte igång utan en affärsplan. Den bör du ta dig tid till att skriva. Den ska innehålla allt som du behöver inför företagsstarten.

Ta hjälp med företagsstarten

Nu är det förstås så att du inser att det inte är helt enkelt att skriva en professionell affärsplan för att starta aktiebolag. Du finner mallar online men dina beräkningar grundas ju på dina uppfattningar och inte nödvändigtvis på aktuell statistik.

Det är en sak vad du säljer nu och vad du tror att du kan sälja till exempel via aktiv marknadsföring online. Om folk av olika anledningar inte vill köpa smycken just nu kan det drabba din nya verksamhet. Dessutom är det inte säkert att du har förstått hur du ska nå nya kunder på bästa möjliga sätt.

För att komma igång på ett säkrare och effektivare sätt kan du ta hjälp av proffs med din företagsstart. Med hjälp av det du vet nu och de planer du har för framtiden går det att komma fram till om det verkligen är läge att dra igång.

Vilka risker tar du?

Det fina med smyckesverksamheten är ju att du kanske inte måste säga upp dig på ditt vanliga jobb för att starta aktiebolag och jobba mer med ditt hantverk. För många är det möjligt att fortsätta att jobba hemifrån. Skillnaden ligger i att du drar upp på takten på din marknadsföring för att nå fler.

Om du fortsätter att jobba som vanligt men lägger mer tid på fritiden på din egen verksamhet kan det vara ett lyckat recept. Då minimerar du risken för att det hela bli pannkaka. Om det skulle bli det har du ju fortfarande ditt vanliga jobb och du kan återgå till silversmidet som en trevlig hobby.

Om du tvärtom ser att ditt bolag tar fart och att du tjänar mer på smyckesverksamheten än på ditt vanliga jobb kan det vara dags att säga upp dig för att jobba ännu mer med det du gillar bäst.

22 Jul 2020

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)