Är det värt att avveckla ab med snabbavveckling?

Oavsett om du jobbar med silver eller driver någon annan form av verksamhet kan det komma en punkt då du vill lägga ner. Det går att avveckla ab i egen regi genom att följa de regler som gäller för avvecklingsprocessen. Alla som är läskunniga kan ta del av reglerna på Bolagsverkets hemsida och det går givetvis att få råd och tips från personer som kan förklara hur detta går till.

En annan väg att gå är att sälja för att avveckla ab. Det här kallas för snabbavveckling och innebär i praktiken att ett annat bolag kommer att köpa din verksamhet för att sköta avvecklingen. Det är smidigt och praktiskt, men är det värt det?

 

Avveckla ab genom att sälja det

Det som går under namnet snabbavveckling är mycket populärt eftersom det här är en metod som friar dig från arbetet med att lägga ner bolaget. Om du ändå bestämt dig för att likvidera det kan det kännas trist att behöva lägga tid på detta. Särskilt om du har annat som du vill göra istället.

Kostnaden för snabbavveckling kan variera. Det beror lite på vilken service du väljer och vad de erbjuder. Men för det mesta är det här inte en kostnad som överstiger det du får för den. Och här får du räkna lite i tid och vad det innebär att få ut pengarna från bolaget på en gång.

När du säljer bolaget för att låta ett annat bolag avveckla ab åt dig lämnar du också över ansvaret för likvidationen. Det kan kännas väldigt skönt och därmed kan du tycka att det är väl värt kostnaden. Men om du tycker att du klarar din avveckling och gärna sköter den är det inte värt pengarna som snabbavvecklingen kommer att kosta.

11 Mar 2021

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)