Avveckla aktiebolag i tid

Det är inget fel med att försöka. Men då drömmarna om silver och guld blev till total pannkaka i verkligheten så är det dags att avveckla aktiebolag. Frågan är bara hur långt det hela har gått. Det är ju ofta så att man får acceptera motgångar i starten. Det kan ta tid att få en smyckesverksamhet att rulla på.

Är det dags att avveckla aktiebolag?

Det bör finnas en plan för verksamheten, en så kallad affärsplan. Den här planen kan också ha med en plan för när det är dags att tänka på refrängen. Du kan till exempel ha gett dig själv en viss tidsperiod för att se vinst med bolaget.

Då du närmar dig slutdatum för denna period och ser att du inte är i närheten av att gå på plus så får du inse att det inte har gått som tänkt. Genom att hela tiden pejla och hålla ett öga på utvecklingen så kan du avveckla aktiebolag i tid. Då kan du minimera förluster och ta dig ur det hela utan trauma.

Om du är osäker på hur din verksamhet ser ut med tanke på framtiden så bör du rådgöra med ett proffs på företagsekonomi. Det borde du ha gjort från start. Men bättre sent än aldrig. Med god rådgivning så kan du fatta rätt beslut. Det behöver du göra om du fortsatt går på minus och inte ser hur du ska ändra på detta.

Frivillig likvidation hellre än konkurs

Det finns stora fördelar med en frivillig likvidation. Hellre än att gå i konkurs så kan du i god tid välja att avveckla ab. Det här är förstås också trist. Du hade ju hoppas på att din smyckesverksamhet skulle bli en livslång kärleksaffär. Men när du nu har konstaterat att det inte kommer att bli så är det klokt att likvidera av egen vilja innan staten gör det åt dig.

Det finns tydliga regler för likvidation. Dessa måste du hålla dig till. Du kan räkna med omkring 8 månader för att likvidera enligt konstens alla regler. Om du tycker att det känns krångligt så kan du välja att sälja bolag för att låta ett annat bolag upplösa det. Det kostar mer än att göra det själv men du spar pengar.

En förlust att svälja

Att inse att det inte kommer att bli smyckessmide på fulltid kan kännas trist. Men du ska inte se avvecklingen av bolaget som ett tecken på att du inte kan lyckas med sina smycken. Det kan du visst göra om än i ett annat format. Fortsätt att skapa och lär dig av misstagen.

Du var kanske inte redo att driva eget men det finns inget som säger att du inte kommer att vara det i framtiden. Jobba lite mer med ditt koncept på fritiden och starta sedan bolag när du känner att du är redo att ge dig upp på hästen igen!

22 Aug 2019

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)