Klarar du att avveckla aktiebolag på egen hand

Efter många års arbete med silvertråd så kan du det mesta om detta hantverk. Du har förstås också lärt dig en del om att driva bolag om din verksamhet har fungerat som aktiebolag. Betyder det att du kommer att klara av att avveckla aktiebolag på egen hand? Svaret på den frågan är att du klarar av det men att du inte måste sköta likvidationen själv om du inte vill det.

/tesil.jpg

Alla kan avveckla aktiebolag

Så som det fungerar i Sverige kan den som har ett ab själv avveckla det. Det är inte svårt att avveckla aktiebolag och Bolagsverket ger dig tydliga instruktioner för hur detta ska göra. Men nu kan det ju ändå kännas som att det här är komplicerat. Detta särskilt då du av olika skäl verkligen inte vill pyssla mer med företagsamhet.

Låt någon annan avveckla åt dig

Att låta någon annan avveckla åt dig är en möjlighet och något som du kan välja trots att du i praktiken inte skräms av att sköta en likvidation på egen hand. Det här är en tjänst som kallas för snabbavveckling. Den kan passa perfekt för dig som avslutar ditt arbete med silver professionellt och helst inte själv vill sköta avvecklingen av bolaget.

Hur mycket kostar det?

För dig som står i valet och kvalet mellan att sköta en avveckling själv och att lägga ut den på en bolagsservice kan kostnaden för avvecklingen bli avgörande. Det är inte billigt eftersom det kan handla om några tusenlappar.

Här måste du dock ponera vad din tid är värd. Om du tänker dig att du slipper arbetet med att avveckla aktiebolag och dessutom får ut pengarna ur det snabbare kan det ju vara kostnaden värt. Detta är ditt personliga beslut som beror en hel del på dina planer och hur stort behov du har av att få ut pengar ur ditt ab utan väntetid.

11 Apr 2023

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)