Läkarintyg klass 8 för ett nytt liv

För Hanna var drömmen om att jobba som fartygsbefäl länge just en dröm. Silversmidet stod i fokus och det tycktes inte riktigt finnas tid till navigationsutbildningen för att köra inre fart. Men så var alla barnen äntligen i skolan och Hannas man sade åt henne att lägga smidet åt sidan och äntligen ta den där utbildningen. Med denna kom läkarintyget för sjöfolk, läkarintyg klass 8, och det var lite nervöst.

Läkarintyg klass 8

Hanna var faktiskt lite orolig inför läkarundersökningen. Hon visste att det skulle bli synundersökning och efter två barn var det inte riktigt som tidigare med den saken. Hon bokade in undersökningen med en klinik som specialiserat sig på läkarintyg klass 8. På telefon frågade hon om det skulle kunna bli problem.

Kliniken ville inte säga ja eller nej över telefon. Det krävdes en noggrann synundersökning för att få svar på denna fråga. Dessutom skulle man se på andra viktiga bitar som hörselkontroll och eventuella sjukdomar.

För att kunna ta navigationsutbildningen för fartygsbefäl klass VIII var Hanna tvungen att få läkarintyget. Det visste hon. Om inte skulle det inte kunna bli någon behörighet. Då skulle hon inte kunna tjänstgöra till sjöss! Då skulle det bli hejdå till sjömansdrömmen för evigt.

Det gick vägen

Det gick vägen, eller ska vi säga båtleden, för Hanna. Hon hade inte så pass försämrad syn att det skulle påverka hennes intyg. Hon fick sitt läkarintyg klass 8 och kunde få behörighet för att börja jobba på båt. Det var med stor glädje som Hanna insåg att hennes framtid snart skulle förändras.

Silversmidet lades dock inte helt på hyllan. Idag är silverarbetet Hannas stora passion och hobby som hon fortsätter med då hon inte jobbar till sjöss.

10 Sep 2020

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)