Marie valde att sälja bolag och fortsatte som anställd

 

Efter lyckad försäljning på marknader och flera butiker i Europeiska städer som ville saluföra Maries smycken så valde hon att starta aktiebolag. Detta efter att fått vägledning från en vän som är expert på ekonomi och som jobbar på bank. Marie tyckte att det kändes rätt att satsa fullt ut på smyckekonsten som tidigare mest varit en hobby. Men arbetet med att driva ett eget företag var inte riktigt så som hon hade tänkt sig. Det var inte så lätt att kombinera designarbetet med allt det administrativa så Marie bestämde sig för att sälja bolag för att fortsätta som anställd.

Det gick bra att sälja bolag

Det som fick Marie att fatta beslutet var att hon insåg att hon alls inte levde upp till potentialen. Hon hade till och med en massa mejl i inkorgen från potentiella kunder som hon inte hade tid att svara. Det blev solklart för henne att det alls inte var så enkelt att sköta sälj och marknadsföring tillsammans med produktion. Antingen så skulle hon behöva anställa någon som hjälpte till med utvecklingen av smyckena eller någon som kunde sköta det ekonomiska.

Att ingen annan kunde ta fram Maries unika design var uppenbart och sedan så insåg hon att det skulle bli för dyrt att anställa någon att ta hand om säljbiten och kontakten med kunderna. Efter att ha pratat om saken några vändor med vännen på banken så började det där med att sälja bolag och fortsätta som anställd kännas alltmer lockande. Särskilt med tanke på att hennes vän på banken var intresserad av att köpa och jobba extra med att ta hand om marknadsföring och kundkontakt.

En ny och välfungerande ordning

Genom att sälja bolag så kunde Marie fokusera helt och hållet på sin design. Vännen som tog över ägarskapet lade också ner tiden som krävs på att svara kunder och leta efter nya butiker för Maries smycken. Även om Marie officiellt sett är anställd så har hon mycket att säga till om. Tillsammans så kunde de skapa en ny hemsida som fungerade mycket bättre rent internationellt. Det gav upphov till flera nya viktiga kundkontakter.

Marie fick också någon att bolla idéer med. Det här var viktigt inte minst med tanke på planering och på hur nya kollektioner skulle lanseras. Vännen som nu äger bolaget jobbar fortfarande kvar på banken men har lärt sig en hel del om smyckesdesign. Det var nödvändigt för att han skulle kunna presentera Maries silversmycken på ett bra sätt, och för att de skulle förstå varandra väl då de pratade om framtida projekt och planering.

19 Feb 2018

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)