Ordspråk om barn

Föräldrar är bra på det där med ordspråk om barn, de behöver ju bara fundera lite på vad som är jobbigast, roligast och finast med barnen och sedan uttrycka detta med en mening eller två. Men man måste inte ha barn för att förstå vitsen men den här typen av citat. Barnordspråk är ju en slags uttalanden om livet, och det räcker bra att man någon gång har åkt buss eller tåg för att man ska förstå meningar om barn som gör resan till en mardröm.

Ordspråk om barn för föräldrar

Kärt barn har många namn, och när man har barn så upplever man både glädje och frustration då man försöker ta sig igenom småbarnsåren för att sedan hantera tonåren på rätt sätt. Det är inte så konstigt att det dyker upp en massa ordspråk om livet som kretsar omkring barn i olika åldrar. Det här är ju så aktuellt för så många människor. Det är sannerligen inte bara svenska ordspråk som handlar om de små liven och deras inverkan på föräldrar och andra människor, man kan finna citat från världens alla länder som handlar om glädje över att ha barn som har blivit vuxna och så vidare. Det är också rätt vanligt med ordspråk om kärlek som handlar om barn eftersom kärleken mellan föräldrar och barn är något som ger upphov till många tankar och ord.

Barn som blivit vuxna

Bland roliga ordspråk så kan man finna sådana som handlar om hur jobbiga barn är och hur skönt det är att de äntligen har flyttat hemifrån. Det här är ju sådant som precis alla kan relatera till då man själv en gång har varit barn. Det kan också vara mycket humoristiskt med uttryck som handlar om barns påverkan i olika situationer som då man är ute och reser. Ibland kan det också bli komiskt då man uttrycker sig som vuxen fast som barn till en förälder som hunnit bli mor- eller farförälder. Det här är helt klart ett område där man kan få sig många glada skratt tack vare igenkänningsfaktorn. Det här är sådant som man ibland kan använda som julklappsrim och det särskilt internt då man samlas flera generationer för att ge varandra presenter.

Barns egna tankar

Något som kan vara minst lika exotiskt som buddhistiska ordspråk eller latinska ordspråk som man inte förstår är barnens egna tankar och slutsatser. När man ber barn om att ge sin syn på saker som politik, kärlek och annat så får man ofta svar som är både intressanta och roliga. Barns egna tankar blir till riktigt fina ordspråk som trots att de är komiska kan ha stor mening och leda till eftertanke för alla som hör dem.

20 Nov 2015

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)