Sälja ab eller silvret?

När Gunilla insåg att det inte gick att bo kvar i den mögeldrabbade lägenheten så var det inte alls så enkelt att få ändring på detta. Åsikterna gick isär och trots en sanering så fortsatte Gunillas problem med andning då hon var hemma. För att kunna flytta behövde hon en större summa pengar och då stod valet mellan att sälja ab eller silvret.

Sälja ab eller det gamla silvret

Eftersom det inte fanns någon hyresrätt att tillgå och bostadsrätterna i Gunillas stad var för dyra så började hon se på bostäder en bit ut från staden. Tanken om att bo i ett litet hus på landet var inte ny. Gunilla hade faktiskt fått rådet av sin läkare att försöka spendera mer tid i rena luften. Men att sälja ab eller sälja silvret, det var inget lätt beslut.

Verksamheten gick ju hyfsat bra men samtidigt hade Gunilla funderat på att lägga ner eller sälja för vidare drift i någon annans regi. Hon insåg att summan hon skulle kunna få ur företaget var mer än nog för att köpa ett litet hus på landet utan lån.

Silvret från mormor Berta var ju också värt en del. Sanningen var den att Gunilla inte kände så starkt för den där stora tallriken som stod på byrån i hallen. Den samlade mest damm och var inte så värst fin. När hon fick reda på en Facebook grupp hur mycket hon kunde få för det fatet så blev hon villrådig. Bolaget eller silvret…

/bestick-i-silver.jpg

Antikrundan fick Gunilla att luta mot silvret

Intressant nog gick ett avsnitt av Antikrundan på tv och då var det en person som hade ett ganska likt objekt av silver. Det blev värderat mycket högt på grund av det konstnärliga värdet. Nu lutade Gunilla starkt mot att sälja silvret. Det var ju ändå inget hon kände så starkt för.

Lugnet på jobbet fick Gunilla att luta mot företagsförsäljning

Under samma period blev det allt lugnare i verksamheten. Det märktes att Gunilla undermedvetet höll på att skala ner. Det här fick henne att luta mot att sälja ab och ta ut pengarna för att leva som frisk pensionär på landet.

Gunilla fattar ett beslut

Till slut så sålde Gunilla silvret men det blev en kompromiss. Hon berättade för sina barn om planen och det visade sig att de brydde sig om Bertas gamla fat med de tillhörande kopparna. Barnen köpte silvret från Gunilla!

Priset blev inte så högt som det hade blivit om hon sålt silvret på aktion men det drygade ut sig fint då Gunilla även sålde bolaget. När allting var klart hade Gunilla tillräckligt för att köpa ett litet hus ute på landet.

Flytten var en gåva från ovan

Idag säger Gunilla att flytten var en gåva från ovan. Hon blev ganska snart kvitt problemen med andningen. När hon hade bott en månad på landet kunde hon sluta med mediciner och inhalator. Det blev ett friskt liv med helt nya intressen. Gunilla började känna sig så stark att tankarna om att dra igång en ny verksamhet formades i huvudet. Silversmide och tillverkning av silversmycken av silvertråd!

24 May 2022

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)