Sälja ab inom elektronik, vad gör du med silvret?

I och med att silver har den högsta elektriska ledningsförmågan av alla element så är det en kritisk komponent inom elektronikindustrin. När du ska sälja ab för avveckling inom denna industri så kanske du undrar vad du nu ska göra med alla dessa silverkomponenter.

Sälja ab för avveckling

När en elektroniktillverkare ska sälja ab och avveckla sin verksamhet så kan det finnas överblivna silverkomponenter på lager. Dessa bör hanteras på ett ansvarsfull sätt och inte bara skickas till soporna.

Några viktiga steg att ta är:

  1. En bedömning av kvarstående lager

Det gäller ju att fastställa mängden silver och i vilken form det förekommer. Det kan handla om silver i rå form, silverpläterade komponenter såväl som enheter där det finns ledande material som är silverbaserade.

  1. Återvinning

Silver måste återvinnas på rätt sätt. Det gäller att extrahera silvret från komponenter för att sedan kunna förfina och använda igen.

  1. Återvinningsprogram

Kanske finns det ett lokalt program eller initiativ för återvinning som är särskilt till för elektroniskt avfall. Det kan vara av intresse att se närmre på detta om du ska sälja ab för att avveckla det.

  1. Sälja silver

Om silvret är i ren form eller om det rör sig om silverpläterade komponenter som kan användas vidare så går det eventuellt att sälja det som det är. Rent silver är av intresse för företag som tillverkar smycken eller silverföremål såväl som för företag som tillverkar silvertråd.

  1. Donera silvret

Om det inte går att sälja eller återvinna silver rester så kanske det kan doneras. Det kan finnas skolor eller ideella organisationer som har ett intresse av komponenterna med silver.

/hogtalare.jpg

28 Jan 2024

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)