Sälja ab inom smyckesbranschen

Det kan finnas ett stort intresse i Sverige av ett företag inom smyckesbranschen. Men för att sälja ab inom smyckesbranschen så kan det behövas hjälp. Det är ju inte säkert att köpare finns lokalt och dessutom så är det inte alltid så lätt att avgöra när det rör sig om en seriös köpare. Men om bolaget ska läggas ner så är det lätt att ordna med en försäljning till en bolagsservice.

Sälja ab online

Idag så gör vi det mesta online. Och det är klart att du även kan sälja ab på nätet. De flesta börjar online med jakten på möjlig köpare. Smyckesbranschen har sina egna specifika forum. Via dessa går det att hitta intressenter. Många gånger så finns potentiella köpare bland folk som du har haft kontakt med.

Börja med personliga kontakter. Innan nyheten om ditt smyckesföretag till salu når alla som följer dig i sociala medier så kan du kontakta personer som du har jobbat med. Det kan ju vara så att du har en kund som skulle kunna tänka sig att ta över verksamheten.

Det kan löna sig att prata med folk som du känner innan du går vidare. Även om den som du har jobbat länge med inte är intresserad av att köpa ditt ab så kan det ju vara en person som har rätt kontakter. Sprid ordet på rätt ställe via folk som faktiskt kan sätta dig i kontakt med en möjlig köpare.

En frivillig likvidation

När du vill sälja ab för likvidation så behöver du inte annonsera om detta online. Då kan du istället kontakta en bolagsservice som köper bolag. De kan ge dig en snabbavveckling. Då är du klar med bolaget på mycket kort tid. Du får ut pengarna som finns i det och kan gå vidare.

Snabbavveckling kan vara ett bekvämt alternativ då du inte själv vill driva vidare och känner att det bästa blir en frivillig likvidation. Men kom fram till detta beslut i lugn och ro. Det är viktigt att du inte förlorar pengar bara för att du inte tror att det går att sälja bolaget för vidare drift.

Betala för hjälpen

Oavsett om du vill få hjälp med att hitta en köpare eller vill snabbavveckla så kommer du att få betala för hjälpen. En mäklare som kan hjälpa dig hitta intressenter inom smyckesbranschen kan ta en hel del pengar för detta. Det kan röra sig om avgifter såväl som en procent av försäljningsbeloppet.

När du avvecklar via en bolagsservice så blir det lite enklare att förutspå vad det kommer att kosta. Du får en offert med det belopp som du får betalt och där ser du också vad bolaget tar betalt för tjänsten. Det här kan vara tryggare om du vill sälja ab som är vilande. En mäklare kan ju inte garantera när jobbet blir klart så som en bolagsservice som avvecklar kan göra.

12 Jul 2019

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)