Sälja ab till någon som kan silver

När du har fattat beslutet om att sälja ab kommer den naturliga frågan om hur du ska hitta rätt köpare. Silversmidet är ju unikt och du vet redan nu att den som tar över inte kommer att kunna fortsätta på precis samma sätt. Men trots detta vill du gärna ha en köpare som verkligen kan silversmidet.

Sälja ab till kunnig person

En kunnig person kan kännas som det allra tryggaste valet. Kanske är det här någon som du redan nu är i kontakt med. Om inte gäller det att du kan sälja ab till en person som du upplever förstår både hantverk och din affärsidé.

Det är ju trist om personen du säljer till driver ditt bolag i sank på grund av bristande kunskap. Det här gäller både själva hantverket och ditt koncept. På grund av detta kan det komma att krävas många möten där övertagandet diskuteras.

Du kan ställa en hel del krav som säljare. Samtidigt får du inse att du genom att sälja bolaget släpper taget om det. Det blir till sist den som köper som får makten. Om det här är en person som inte beter sig på ett ärligt sätt kan det innebära att saker och ting inte blir som du tänkt dig.

Var ska du leta?

Hur hittar du en lämplig köpare av ditt aktiebolag som tillverkar silversmycken? Du kan som sagt ha kontakter redan nu. Många säljer ab just genom att se på möjliga köpare i den omedelbara omgivningen. Kanske är en konkurrent som du träffat i olika sammanhang den perfekta köparen av din silververksamhet!

Du kan också hitta rätt online. Det finns ju forum särskilt för silversmeder och mer allmänna sajter där det går att komma i kontakt med andra människor på ett smidigt sätt. Undersök möjligheterna online och ta tips från andra som sålt ab.

Sälja bolaget för att avveckla

Det går förstås också att avveckla ett ab genom att sälja det till en bolagsservice. När du säljer ab för avveckling kommer det inte att drivas vidare. Det blir kanske det bästa valet då du känner att ingen köpare kommer att kunna driva det hela vidare så som du skulle vilja.

En snabbavveckling på detta vis är effektiv. Den gör det enkelt för dig att gå vidare och syssla med annat. Bolaget som köpte ditt ab för att likvidera det kommer att driva igenom hela processen. De tar ansvaret för alla stegen som är involverade.

Du får ut pengarna för bolaget så snart som det är sålt. Men kom ihåg att du bara kan sälja ab på detta vis om det är vilande. Det innebär att du måste lägga ner verksamheten och se till att alla papper är i ordning innan du ens kontaktar en bolagsservice för att göra på detta vis.

4 Jul 2020

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)