Sälja aktiebolag som producerar silverdesign

Det kan vara rätt så komplicerat att sälja ett bolag som är verksamt inom en smal nisch. Det kan mycket väl bli så att du till sist får sälja aktiebolag för att få det avvecklat. Detta särskilt om du lägger ner för att det inte går runt eller för att du vill göra något annat.

Oavsett om du skapar vacker design med silvertråd eller på annat sätt handlar med silver så är det inte alltid så lätt att hitta rätt köpare. För att hitta rätt köpare som kan tänka sig att betala det pris du kräver så får du planera, jobba med värdering och förhandla på ett effektivt sätt.

Här är några tips för att sälja aktiebolag som producerar silverdesign:

Få ordning på bokföringen

Det är väldigt viktigt att ha ordning på ekonomin oavsett vad för typ av bolag du vill sälja. All bokföring bör vara korrekt och uppdaterad. Kanske behöver du rådgöra med din revisor för att förbereda den här typen av dokument. De behövs oavsett om du ska sälja aktiebolag för vidare drift eller om du vill ordna med snabbavveckling.

Få en företagsvärdering

Du bör också vara medveten om värdet på ditt företag. Det finns tjänster som du kan betala för där du får en korrekt utvärdering av ditt bolags värde. Ibland kan det vara svårt att själv göra sig en uppfattning av hur mycket ett bolag är värt. När en utomstående ser på det och tar med saker som du inte ens tänkt på som ditt varumärkes-värde så kan det leda till att mycket bättre pris för firman.

Förberedelse av presentation

Det kan också vara klokt att skriva ihop en form av säljargument. Det är i grund och botten ett dokument som tar upp de viktigaste funktionerna i ditt bolag. Det här är sådant som potentiella köpare vill ta en titt på. Du bör förstås se till att ha med information som är specifik för silverdesignindustrin för att locka köpare inom detta område.

Marknadsföring av ditt företag

För att nå köpare krävs det marknadsföring. Det finns en rad intressenter. Det kan till exempel vara så att du har en leverantör som skulle vara intresserad av att köpa ditt ab. Vänd dig till branschkontakter och dra nytta av nätverk som företagsmäklare kan förse dig med.

Förbered dig för förhandling

När det väl dyker upp en potentiell köpare som du kan sälja aktiebolag till så gäller det att förhandla om pris och villkor på ett bra sätt. Det här är en process som kan ta tid och det kan vara smart att förbereda med juridisk hjälp för att klara av den.

En smidig övergång

Tänk också på att du kanske måste vara med lite efter att du har sålt ditt bolag. En smidig övergång kan innebära att du utbildar den nya ägaren och ser till att hon får kontakt med viktiga kunder och leverantörer.

/belysta_vaxter.jpg

2 Nov 2023

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)