Sälja silver för att sälja bolag för avveckling

Det krävs vissa förberedelser för att sälja bolag för avveckling. Det här är inte komplicerat men det kan vara bra att sätta igång i god tid och att ha en plan för processen. De företag som köper ab för att avveckla det med snabbavveckling är inte intresserade av verksamheter som är i full sving.

Sälja bolag för avveckling

Att sälja bolag för avveckling innebär att det först är i vilande form. Det finns bara som papper och pengar på ett konto. Nu kan en bolagsservice köpa bolaget för att sedan likvidera det. För bolagstjänsten kommer likvidationen att ta omkring 7 månader att genomföra. Men för dig som säljer är det hela klart när du har sålt.

Sälja silver och maskiner

Om du inte kommer att syssla med silversmidet som en hobby kan det vara bra att sälja silvret innan du säljer ditt ab. Pengarna blir en del av den summa som du till sist får ut för företaget. Nu gäller det förstås att ta hand om detta i tid.

Om det är bråttom kanske du väljer att behålla silvret för dig själv och ta hand om detta senare. Vad du väljer påverkas av flera saker som till exempel hur mycket silver du har och vilka maskiner som finns. Om värdet är högt kan det vara klokt att hitta en bra köpare av silvret.

Sök online och nätverka i forum

Du kan alltid hitta möjliga köpare av silver online. Det finns tjänster som är till för att köpa och sälja silver och du kan komma i kontakt med dessa på nätet. Dessutom kan du använda dig av forum för att hitta köpare av den utrustning du fortfarande har kvar.

Det kan finnas privatpersoner såväl som skolor och företag som vill köpa den utrustning och det silver som du har kvar då du vill sälja bolag för att lägga ner det. Använd även social media för att komma i kontakt med möjliga köpare.

Du kan skicka ut ett meddelande via Facebook om vad du säljer och se om det ger något. Det här betyder förstås att folk får veta att du lägger ner ditt bolag. Om det är känsligt kanske du ber en vän om att hjälpa dig med att sprida informationen på ett diskret sätt.

Viktigt att jobba på ett lagligt sätt

Oavsett om du säljer silver eller inte för att sälja bolag är det viktigt att detta görs på ett lagligt sätt. Se till att du säljer till personer som jobbar lagligt. Både silvret och ditt bolag. Särskilt bolaget behöver ju avvecklas på korrekt sätt. Om detta inte sker kan du få problem längre fram och det vill du undvika!

5 Jan 2021

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)