Sälja silvret eller avveckla ab?

När företaget inte genererar vinst så kan det vara otroligt tungt. Det här kan ju bero på flera olika saker. Det är inte alltid så att affärsverksamhet som inte fungerar beror på en usel affärsplan. Om du redan har företagslån så kanske du funderar på att sälja silvret för att kunna fortsätta. En ny investering kanske gör susen… Eller så kanske det är dags att avveckla ab och göra något annat istället.

Avveckla ab innan det är försent

Saken är den att om en ny investering i företaget inte leder till lyckade resultat så blir ditt minus ännu större. Det här är mycket viktigt att vara medveten om. Det gäller ju att komma fram till om det fortfarande finns en chans. Om det inte gör det så är det bättre att avveckla ab frivilligt. Då kan du bättre styra över dina förluster.

Sälja silver för att få loss kontanter

Om du har värdefullt silver som du kan sälja så kanske det här kan vara en väg att gå. Om du får loss tillräckligt med kapital för att göra en ny investering så kan det ju göra att du äntligen kommer loss. Men sälj bara silvret om du är säker på att planen du har kommer att fungera.

Om du inte är en skarp affärsman med lång erfarenhet så ska du tala med en som är det. Se till att få bra synpunkter på dina tankar. Stäng inte öronen för kritik. Kom ihåg att du nu har chansen att rädda både silver och rykte. Om det rör sig om silver och andra smycken som du tycker mycket om så bör du se på andra sätt att finansiera en investering.

Andra möjligheter till att få loss pengar

Det går att få loss pengar på andra sätt. Ditt silver kan ligga kvar i lådan. Du kan till exempel se lite närmre på möjligheten att sälja fakturor. Om du har kunder som betalar men som betalar sent så kan du välja factoring för att få in pengarna snabbare. Det kan vara något som gör att du får loss pengar till en nysatsning.

Avveckla bolaget och börja om

Om det är så att du inser att affärsplanen faktiskt inte är så bra som du först trodde så kanske du ska ge upp. Men att avveckla ab behöver inte vara samma sak som att ge upp för evigt. Du kan ju komma igen med ny styrka. Med kunskap om vad du gjorde fel så kan du undvika samma misstag igen.

Kanske är det bäst att ta ett steg tillbaka och fundera lite på vad du ska göra vidare. Kom igen med ny kraft och med en affärsplan som håller måttet. Om du avvecklade ditt ab i tid så är ditt rykte intakt och kanske också en större del av dina pengar såväl som ditt silver!

16 Sep 2019

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)