Steamer för slätt tyg trots silverinslag

Det går att få ett klädesplagg med silverdekorationer slätt utan att skada silver eller tyg med hjälp av en steamer. Det här är en apparat som med ånga slätar ut tyget. Om du har finare kläder med dekorationer av metall som du inte kan stryka över med vanligt strykjärn så kan det här vara den bästa lösningen. Tänk bara på att du måste ta hand om silver som utsätts för ånga.

Steamer för känsliga plagg

Då du har en blus eller tröja som har inslag av metall och kanske dekorationer med pärlor så är det svårt att använda ett vanligt strykjärn. Pärlor av plast kan ju smälta av hettan och silverdekorationer kan lossna då du drar över tråd och silver med ett tungt strykjärn. Men med en steamer så slipper du hettan och tyngden.

En steamer kan släta ut tyger med hjälp av ånga. Den kommer att släppa ut en stadig ström av ånga som gör att tyger slätas ut. Det blir inte samma resultat som då du stryker med vanligt strykjärn med det blir slätt. På så vis så slipper du lämna in plagget till kemtvätt bara för att du vill snygga till det.

Silver och ånga

Som du säkert känner till så kommer silver att förlora sin glans oavsett om du utsätter det för ånga eller inte. Om du har kläder med dekorationer av silver så måste du finna bra sätt att putsa inslagen på. Enklare metaller som stål kommer inte att förlora sin glans på samma sätt. Men det ska vara rostfritt stål för att ångstrykjärnet inte ska skada dekorationerna.

28 Jun 2018

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)