Tips för att registrera bolag och börja sälja silverkonst

Det kanske inte är så vanligt att syssla med silverkonst. Men för den som gör det så är det inte helt ovanligt att vilja registrera bolag och dra igång en seriös verksamhet. Att starta ett företag för att på olika sätt tjäna pengar på silverkonst innebär flera viktiga steg.

Detta bör du tänka på när du ska registrera bolag:

Registrera bolag efter ordentlig marknadsundersökning

Innan du ens betänker vad som ska fyllas i formulär för att registrera bolag ska du genomföra en marknadsundersökning. Du behöver förstå dynamiken i marknaden som är silverkonst. Både i Sverige och utomlands.

Frågor att ställa är:

  • Vilka är dina potentiella kunder?
  • Vilken typ av silverföremål vill de köpa?
  • Vilka är dina konkurrenter?
  • Vad kan du lära dig av dina konkurrenter?

Hur kommer produktionen att se ut?

Det är förstås också viktigt att se över hur du kommer att sköta produktionen. Kanske kommer du att driva ditt bolag ensam och vara den enda som tillverkar föremål. Eller så kommer du att samarbeta med andra konstnärer såväl som tillverkare för att skapa en eller flera slutprodukter.

Hur du gör med detta får betydelse för hur mycket du kommer att behöva investera i din företagsstart. Det är något som du ska ha klart för dig då du gör dig redo för att registrera bolag.

Skriv en affärsplan

Du bör också skriva en affärsplan som är omfattande. Den har med dina mål för verksamheten, vilken målgrupp du vänder dig till, hur du ska göra reklam och vilka utsikter du har rent ekonomiskt med ditt bolag. Detta är i grund och botten din färdplan som du använder från start och sedan under utvecklingen av din verksamhet.

Hur ska din verksamhet finansieras?

Om du behöver finansiering för att driva ett bolag som säljer silverkonst beror givetvis på hur det ser ut med utgifter och vilken affärsmodell du har. Du kanske behöver ta ett lån för att komma igång. Eller så kan du se om du kan hitta en partner som kan driva bolaget med dig.

Sätta priser på silverkonst

För att sätta rätt pris på din silverkonst måste du beakta saker som vad det har kostat att ta fram den såväl som hur det ser ut med priser för liknande produkter. Det upplevda värdet är också något att beakta för en korrekt prissättning av silverföremål.

Designa ett varumärke som speglar din verksamhet väl

Tänk också på att välja ett passande namn då du ska registrera bolag. Det är en stor del av ditt varumärke. Ditt varumärke ska vara starkt och kommunicera kvalitet såväl som det unika i din silverkonst.

Var ska du sälja din konst?

När du drar igång ditt bolag ska du vara väl medveten om var du kommer att sälja. Det blir antagligen online via en hemsida och webbutik men kanske också via andra event som lokala marknader och eventuellt i en fysisk butik.

Det finns fler saker att tänka på som kundtjänst och legala aspekter då du säljer din silverkonst inrikes och utrikes. Planera noggrant och ta den tid som krävs för att vara redo att dra igång bolaget.

/blommor_pa_bord.jpg

5 Oct 2023

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)