Sälja smycken för att likvidera ab

Ett bolag ska läggas ner men det här sker inte över en natt. Om det fortfarande finns smycken kvar på lagret så bör de avyttras. I varje fall för att minska på förluster. För att likvidera aktiebolag så måste inkråmet säljas av. Det gäller allt från maskiner och arbetsmöbler till smycken som finns i fina presentaskar.

Sälja smycken för att likvidera ab

Om du till exempel vill likvidera ab med snabbavveckling för att det ska gå snabbt så går det inte att komma med en aktiv verksamhet till försäljningsbordet. Bolaget måste vara vilande. Det betyder att det bara finns som papper och pengar. Smycken är inte pengar men de kan bli det om de säljs.

När hyreskontrakt har sagt upp och det inte längre finns någon smedja eller annat som är till för produktion av nya smycken så kan det alltså fortfarande finnas faktiska silversmycken. De kan vara värda en hel del pengar och då är det synd att inte sälja av innan avvecklingen.

Det går att sälja smycken snabbt på lite olika sätt. Även om det inte längre finns någon butikslokal så går det att nå kunder som kan vara intresserade av fina silversmycken.

Attraktiva priser online kan hjälpa

Med nätet så når du folk i hela Sverige och faktiskt också i andra länder. Det gör det möjligt att på ett mycket smidigt sätt sälja smycken. Det går att annonsera i forum och att sprida ordet via sociala medier.

Ett sätt att locka till sig köpare är att erbjuda bättre priser. Det här kan fungera särskilt bra via sociala medier. När folk får veta att fina silversmycken nu reas ut så kommer de åtminstone att ta sig en titt. Det gör att du på kort tid kan vara av med det lager som har blivit över. När allt är sålt så är du bra mycket närmre att likvidera ab med eller utan snabbavveckling.

Behålla ett lager för kommande verksamhet

Det går förstås också att själv köpa ut det lager som har blivit kvar. Du kanske vill behålla det för att du vet att du kommer att göra något liknande längre fram. Om det finns planer om en nystart vid senare tillfälle så kanske det går att spara de smycken som har blivit över till dess.

Det här är ju inte samma sak som ett lager med stora produkter och maskiner. Små smycken i askar kan man lägga undan i ett förråd eller kanske på vinden. Om det är dyra smycken så är det dock viktigt att de finns på en säker plats. Det är ju synd att riskera stöld bara för att det inte finns ett bättre förvaringsalternativ.

8 Aug 2019

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)